חסכון אנרגיה בבית

הטרנד החם ביותר בעולם הבנייה הינו של אדריכלות ירוקה. בהתאם להבנה ההולכת וגוברת בקרב הציבור העולמי, סוגיית איכות הסביבה לוקחת חלק משמעותי בשיקולינו השונים. מהפכת המחזור מקיפה את ערינו וחיינו הפרטיים ועדיין הזרוע נטויה; הזרמת שפכים למקורות מים טבעיים נחקרת ומופסקת במהירות; בנייה ירוקה הופכת לדגש מרכזי בעבור האדריכל של ימינו.

 

אדריכלות ירוקה

אדריכלות ירוקה חורטת על דגלה את הצורך בהקמת מבנים אנושיים שיפגעו כמה שפחות באיכות הסביבה המקומית והעולמית.

מבחינת שמירה על הסביבה המקומית, ניתן לראות שימוש בחומרי בנייה שניתנים למחזור ושימוש מחדש. גם מבחינת חומרים אשר ידוע מראש כי יהפכו במהירות לפסולת, קיים דגש לשימוש בחומרים מתכלים אשר לא ימשיכו לזהם את הסביבה לעוד שנים ארוכות, אלא שיספגו, או ימוחזרו במידת האפשר.

מבחינת שמירה על הסביבה העולמית, בנייה ירוקה מדגישה שימוש בעקרונות אשר מובילים לחסכון באנרגיה. אחת הדוגמאות המרכזיות הינה של בנייה אשר מקנה איכויות תרמיות למבנה עצמו. משמע, בחורף המבנה שומר על קור – כך שמפעילים את החימום פחות וההפך, בקיץ המבנה שומר על קור – כך שמפעילים את הקירור פחות. שימוש מופחת באנרגיה מוביל באופן מערכתי לשימוש מופחת במשאבי טבע לצורך אספקת האנרגיה הזו.

 

חסכון באנרגיה

ומה כל זה קשור אלינו אתם שואלים? ובכן, עם מחירי החשמל המאמירים כל אמצעי שמאפשר לנו לחסוך באנרגיה הינו מבורך.

רבים חושבים כי אדריכלות ירוקה חייבת להיות מערכתית בביצועה – הכול או כלום. עם זאת, המציאות הינה פשוטה יותר וכל אחד מאיתנו יכול לעשות צעדים פשוטים לצורך קידום האדריכלות הירוקה בישראל.

דוגמא ותיקה ביותר שמועלית תמיד בהקשר הישראלי של אדריכלות ירוקה הינו השימוש בדוד שמש. מכשיר פשוט זה חוסך לנו מחד, הוצאה נכבדת על חימום יומיומי של כמויות מים גדולות ומאידך, מאפשר לנו לשמור על איכות הסביבה באמצעות חיסכון בחשמל שמופק מבעירה של פחם/נפט/גז.

אפשרות חדשה שעולה הינה התקנה של לוחות סולאריים על הגגות של בתים פרטיים בעלי רצון ויכולת לבצע זאת. המדינה תומכת במהלך וקיימת גם אפשרות לרכישת החשמל מחברת החשמל, כך שמלבד שימוש עצמי טמון גם רווח בתהליך.

 

אדריכלות ירוקה אינה רק ערכית, אלא גם יעילה ביותר. אחד הדגשים המרכזיים שלה הינו על חסכון אנרגיה בבית, מה שמועיל גם לסביבה וגם לכיס – של כולנו.