גריל על הגז

עם ישראל אוהב בשר והרבה – אנחנו אוכלים בממוצע למעלה מ-15 ק"ג בשר כאשר בתקופת החגים צריכת הבשר עולה ומגיעה בממוצע ל-2.3 ק"ג לנפש בחודש, לעומת 1.6 ק"ג בחודש רגיל. כולנו מבינים למה, הרי בחגים אנחנו יוצאים אל חיק הטבע, פארקים, חופים, נוסעים לחברים או מזמינים אותם אלינו הביתה בשביל לעשות על האש.  בשביל לעשות על האש אנחנו צריכים גריל גז.

 

עד לא מזמן, בשביל לעשות על האש, היינו צריכים מנגל עם פחמים, השיטה הישנה והטובה. אך עם הזמן אנחנו חיפשנו דרכים קצת יותר פשוטות והרבה יותר נקיות לסביבה, אז במקום להיאבק עם הפחמים ולהתמודד עם העשן שיוצא מהמנגל, אנחנו יכולים ליהנות מגריל גז שעושה עבורנו את העבודה בצורה נפלאה.

 

כיצד עובד בעצם גריל הגז?

לפני שנסביר כמה מהיתרונות שלו על פני גריל שעובד על פחמים, נסביר בקצרה כיצד גריל גז עובד. הרעיון הוא פשוט, הגריל מזכיר במראה שלו גריל רגיל, רק שהוא יותר גדול, יש לו מבערים שהם הלב של הגריל, ההמלצה היא ללכת על מבערים מנירוסטה כי הם הטובים ביותר. הגריל האיכותי כולל לפחות 5 מבערים.

לגריל יש לו מערכת כיסוי שמוודאת שהעשן לא יתפזר לכל עבר, ולצידו או מתחתיו יש ארון אחסון בו ניתן לשים מכל גז קטן ואת כלי הבישול השונים. בנוסף לכך יש בגריל מגשי עבודה בצד עליהם ניתן לתוך את הבשר, לתבלן אותו וכדומה, וכן רשתות אלומיניום עליהם מניחים את הבשר. הגריל עומד על גלגלים וניתן לנייד אותו בקלות ממקום למקום.

 

היתרונות הבולטים

כמו שניתן להבין, כבר מתיאור המראה של גריל גז, יש לו יתרונות רבים על פני גריל פחמים רגיל. אך אנחנו נתייחס כאן למספר יתרונות ספציפיים, כאלה שיעזרו לכם להחליט איזה גריל לרכוש לבית:

  1. עוצמת חום: היתרון של גריל גז במקרה זה, הוא בשלוש נקודות. ראשית, יכולת השליטה שלנו על החום היא הרבה יותר גבוהה מאשר בגריל פחמים. כי ניתן לווסת את החום. כמו כן ניתן לכסות את הגריל ולא לתת לחום לברוח. שנית, פיזור החום הוא הרבה יותר יעיל ונכון מאשר במצב של גריל פחמים. שלוש, במקרה של גריל פחמים, הרוח הרבה פעמים מגבירה את הלהבות, דבר שלא קורה בגריל גז, וכך זה הרבה יותר בטוח לעבוד.
  2. טעם: ובכן, בשר על גריל גז נהנה מטעם הרבה יותר נקי, לעומת גריל פחמים שסופג לא פעם טעמי לוואי של פחמים וחומרי בעירה שונים. שלא נדבר על כך שהוא נשרף לעתים קרובות, יותר מאשר גריל גז.
  3. בטיחות: למרות שגריל גז מתבסס על עבודה עם גז, הוא עדיין נחשב יותר בטוח, בגלל המבנה שלו והיכולת שליטה בו. כמו כן הוא נהנה מאפשרות לעבוד בצורה הרבה יותר נקייה, וכפי שציינו הוא שומר על הסביבה הרבה יותר טוב מאשר גריל פחמים. גריל פחמים גם גורם לעשן רב וגם יש צורך להשליך את הפחמים בסיום הבישול, גריל גז לא דורש מאיתנו את זה והוא משאיר את הסביבה הרבה יותר נקייה.