שיטות מודרניות לבנייה כיום

עם השנים ומטבע הדברים, שיטות הבניה רק הלכו והשתכללו.
כיום, כבר לא חייבים לעשות שימוש רק בחומרי גלם כגון טיח, אבן או בלוקים, בהחלט ישנן אופציות אחרות להן יתרונות בולטים.

 
למרות שהבטון, אופייני לשיטות המיושנות, נחשב לחזק יותר, הבידוד התרמי שלו איננו מספק, בחורף קר מאוד בבית ואילו בקיץ החום בלתי נסבל. בנוסף, לא נעשה שימוש ואין כל הקפדה על חומרי גלם המבטיחים בידוד אקוסטי הולם ולכן השימוש באנרגיה כמו חשמל במבנים אלו הולך וגדל בהתאם לתקופות השנה. כמו כן, אם נחזור קצת אחורה וניזכר בשיטות הבניה הפחות מתקדמות, אלה המיושנות יותר, נוכל להיווכח כי הן עושות שימוש במשאבים מתכלים ולכן פחות ידידותיות לסביבה. בהשוואה לשיטות בניה מיושנות, בניה קלה נחשבת לחכמה, נקייה יותר, דורשת פחות תחזוקה, מנצלת פחות משאבים ואנרגיה והכל תוך שנעשה שימוש בחומרי גלם ידידותיים לסביבה. המבנה שנבנה באמצעות שיטת בניה זו, מבודד יותר מבחינה תרמית ומבחינה אקוסטית ולכן השימוש בחשמל, גם הוא מופחת.

 

על שיטות הבניה המתקדמות

  • בניה תרמית –  בניה קלה וחדשנית נקראת גם בניה תרמית, והיא קיבלה את שמה מכיוון שהמבנה מבודד יותר. היות והקירות החיצוניים מבודדים, נשמרת הטמפרטורה במבנה, כך בקיץ לא חם מידיי ובחורף לא קר מידיי והחיסכון בחשמל משמעותי. יותר כבר אין יותר צורך להדליק את המזגן כך שיפעל שעות נוספות, הבית מתוכנן כדי לנצל משאבים טבעיים כמו אור וכולל פתחי אוורור מרובים ומחושבים. יתרה מכך, מדובר על מבנים נוחים יותר אשר נעים להתגורר ולשהות בהם.
  • בניה ירוקה –  מדובר בבניה אקולוגית אשר פוגעת עד כמה שפחות בסביבה תוך שנעשה שימוש בידע עדכני וטכנולוגיות מתקדמות. בניה ירוקה מבטיחה חיסכון משמעותי בצריכת האנרגיה והמים והחומרים בהם עושים שימוש, גם הם נלקחים בחשבון. בנוסף, איכות המבנה גבוהה בשל עשיית שימוש בחומרי גלם בעלי תו תקן ירוק. בניה ירוקה נוגעת הן לפן הכלכלי, הן לפן החברתי והן לסביבתי כך שיש לה ערך רב מכמה היבטים. ובל נשכח את היתרון החשוב, אם לא החשוב מכל – בתים ירוקים הינם בריאים יותר והם מצמצמים את הסיכויים לחלות במחלות כרוניות.
  • בניה קלה –  למרות שהיא נקראת בניה קלה, כדי להוציאה לפועל נדרשים תכנון והשקעת מחשבה. מדובר במבנים אשר לרוב מגיעים מוכנים מראש ומורכבים בו בשטח, כאשר שלד המבנים עשוי מאלומיניום או פלדה. הפאנלים גם הם עשויים מאלומיניום אותו ממלאים בפוליסטירן מוקצף כך שיהיו חזקים יותר, הבידוד טוב יותר ושיטת הבניה אינה אורכת זמן רב וכך ניתן גם לצמצם בעלויות וגם להיכנס למבנה במהירות. שיטת בניה זו טומנת בחובה פחות פסולת בהשוואה לשיטות הבניה המיושנות יותר, מה גם שאין צורך לעשות שימוש בכלים כבדים ולהעסיק מספר רב של פועלים.

יתרונות השיטות המודרניות לבניה

בין אם מדובר על בניה תרמית, קלה או בניה ירוקה, אין ספק כי שיטות הבניה החדשות מרובות יתרונות. הבידוד טוב יותר, ניכר חיסכון משמעותי בהוצאות על חשמל, נעשה שימוש מופחת בחומרים אשר מזהמים את הסביבה, שיטות הבניה המתקדמות מבטיחות שהמבנה יהיה מוכן תוך טווח זמן קצר (לעיתים לאחר 4 חודשים בלבד ניתן לקבל את המפתחות) ועוד. כאשר בונים מבנים בשיטה מתקדמת, הם מצריכים פחות זמן עבודה ושיטת הבניה הינה יעילה יותר. המבנים יוצאים יותר מדויקים, הבידוד התרמי טוב יותר כמו גם הבידוד האקוסטי, קירות המבנה גם הם מתוכננים טוב יותר וישנה פחות פסולת. ואילו לא די בכך, מדובר בשיטה חדשנית ומתקדמת אשר נחשבת למאוד אופנתית ומועדפת על רבים.

 

אין ספק כי שיטות הבניה החדשות מתקדמות יותר, הן משלבות בין ידע רב לטכנולוגיות עכשוויות. הבניה מדויקת יותר, מהירה יותר, העלויות נמוכות והיתרונות גורמים לשיטות אלו להתעלות על בניה באמצעות שיטות מיושנות.