בנייה ירוקה בישראל – היבטים משפטיים

מלבד הבניה הקונבנציונלית המוכרת לכולם והידועה לעתים לשמצה, תחום הבניה בישראל ובעולם בכלל התפתח למדי בשנים האחרונות וכעת בגלל המודעות לאיכות הסביבה, חיסכון באנרגיה ואיכות חיים טובה יותר, ועימם כל ענף הבניה הירוקה – רק תופס תאוצה.

 

בניה על פי העקרונות של איכות הסביבה וחיסכון אנרגטי, מפחיתה בהחלט את זיהום האוויר. היישום של בניה זו בעתיד, תסייע לטיפוח  הסביבתי. היישום של בניה ירוקה בקנה מידה רחב הרבה יותר מאשר הוא היום בכל העולם, יוביל להבטיח איכות חיים גבוהה יותר, חוסר פגיעה באנושות וכן, המערכת האקולוגית של כדור הארץ, תהיה טובה ואיכותית יותר לנו. חשוב לדעת כי בני ירוקה, אינה יקרה יותר מבניה קונבנציונלית למרות שישנם חומרי בניה בבניה האקולוגית, אשר עשויים לעלות יקר יותר. יש לזכור כי הרכיבים לבניה הירוקה, מביאים לחיסכון רב ולכן הם מחזירים די מהר את ההשקעה. נציין גם כי רכיבים מסוימים המסייעים וחיוניים לבניה זו , זוכים לסבסוד ממשלתי, מה שאומר כי כדאי בהחלט לנסות ולנצל זאת לטובתכם.

 

החוקתיות הסובבת והאישורים הנדרשים

ישנן כיום מבחר חברות ומשרדי עו"ד שונים אשר עוסקים בתחום הבניה האקולוגית ומרביתם יעידו כי ישנו עדיין פער גדול בין התכניות בענף לבין הפרויקטים הקיימים בשטח. הסיבה כי אין עדיין בניה מואצת בתחום זה, נעוצה בשוק האיטי של הנדל"ן והשמרניות של מרבית אזרחי ישראל מול ההתמודדות עם הבניה הירוקה. בתחום זה ישנה חשיבות רבה לייעוץ וליווי צמוד של עורך דין המתמחה במקרקעין ובענף הבנייה ורצוי כמובן שתחום הבניה האקולוגית היא אחת מההתמחויות שלו בנדל"ן. עורך הדין נדרש להיות בקיא בכל דיני איות הסביבה, מידע מדויק על כל ההליכים להשגת אישורים, עמידות בתקנים מסוימים ועוד.

 

עורכי דין רבים בתחום המקרקעין, המייעצים גם בבניה האקולוגית, ייעצו גם לקבלנים, המעוניינים להקים פרויקטים גדולים של בנייני משרדים, בתים פרטיים ופרויקטים נוספים בתחום. בגלל שמרבית ההליכים בישראל מתרחשים די לאט ובעצלתיים בסופו של דבר, הבניה הירוקה תרקום עור וגידים (כבר בימים אלו ישנם לא מעט סימנים מקדימים טובים) וזה רק עניין ש זמן שהבניה הירוקה תתפתח בארצנו.

 

מתן תמריצים מיוחדים מטעם הממשלה

על מנת שמשהו יתפוס במדינת ישראל, במיוחד כאשר מדובר על בניה שהיא חיובית וחיונית לנו, יש לממשלה לשחרר תמריצים, אשר ימשכו הרבה אזרחים לבנות בבניה זו. יש לפרסם ולהסביר יותר על הבניה שהיא כה חשובנה לנו מבחינת הבריאות, זיהום האוויר שיופחת וכן חיסכון עצום בהוצאות על אנרגיה כגון חימום קירור, תאורת הבית וכדומה – בשל יוקר המחיה הגבוה, זה עשוי להיות תמריץ נוסף לאזרחים להחליט דווקא לבנות על פי הבניה האקולוגית.