בישראל קיימים מבנים רבים שמשמשים למגורים לתעשייה, למסחר, למשרדים ועוד. שיטת הבנייה הנפוצה היא השיטה המסורתית באמצעות יציקות בטון מזוין ובלוקים. לאחרונה התגברה המודעות לאיכות הסביבה ואדריכלים רבים התחילו לשלב אלמנטים של בנייה ירוקה בתוך המבנים הללו.
במקרים רבים ואחרים, כל התכנון של המבנה נעשה מתוך מחשבה על בנייה ירוקה ושילוב אלמנטים אשר חוסכים באנרגיה ותורמים לאיכות הסביבה. מגמה נוספת שקיימת היא בניה קלה שמשמעותה בנייה מתועשת יותר. מדובר על מבנים שעשויים מחומרים קלים אשר רובם מיוצרים במפעלים. הקמתם נעשית בשטח בזמן קצר מאוד ובשיטות עבודה מהירות.
בנייה ירוקה
בנייה ירוקה מתחשבת מאוד בסביבה הטבעית. הבנייה עצמה נעשית מחומרים טבעיים מתכלים אשר קיימים בישראל ואשר ניתן למחזר. במסגרת התכנון מקימים מערכות סולאריות שנועדו לקלוט את חום השמש ולהפכו לאנרגיה. קיימת מערכת הולכת מים אפורים אשר נועדה להשקיה. מתקינים בידוד מושלם אשר יגרום לכך שהבית ישמר חם בחורף וקר בקיץ, וכך, יהיה ניתן לוותר, לפחות חלקית, על הדלקת מזגן או על חימום. מיקום הבית חשוב אף הוא והתכנון הוא לשלבו ככל האפשר בסביבה. בסביבה עירונית יש חשיבות להשארת אזור ירוק סביב הבית שיאפשר חלחול מי גשם אל מתחת לאדמה. באזורים כפריים ועירוניים יש חשיבות למיקומו ביחס השמש. לדוגמא: ככל שקרני השמש יחדרו יהיה הבית מואר יותר ולא יהיה צורך בתאורה מלאכותית. כמובן, שכל זה תלוי בתכניות המתאר לבנייה הקיימות בכל מקום.
בנייה קלה
בנייה קלה הינה מודולארית, נוחה, קלה לתכנון ויישום. היא זולה, יחסית, ונעשית בטווח זמנים קצר. השלד חזק ועשוי לרוב מפלדה אבל ניתן למצוא גם ממתכות אחרות דוגמת אלומיניום. המעטפת כוללת חומרים קלים יחסית אשר אינם מכבידים על משקל המבנה ומאידך חזקים ועמידים. כאלו הם העץ, הגבס ומוצרי אבן אחרים למיניהם. מרבית המבנה מיוצר במפעל ועם סיום ייצורו הוא מובל לשטח בחלקים או בשלמותו. הבנייה הקלה בשטח נעשית במהירות וכוללת השלמת כל המערכות החשובות בבית כמו: חשמל, אינסטלציה, תקשורת, מיזוג אוויר ועוד. את שלד הבית מובילים לאתר לאחר סיום עבודות הקמת התשתית שכוללת רצפה, מערכות ביוב וצנרת חיצוניים ועוד. החיבור לתשתיות ויתר העבודות נעשות במהירות ובפרק זמן קצר, יחסית.
בנייה מהירה
הבנייה בשטח עצמה הינה נקייה ולא נוצר במהלכה לכלוך, אבק וזיהום אוויר מיותרים, וכן, מטרדי רעש כמו בבנייה מסורתית. מבנה כזה עמיד מאוד לרעידות אדמה בשל מסגרת הפלדה שלו וניתן לאטום אותו היטב מכל עבריו הודות לצורת התכנון והבנייה שלו. ניתן לשלב בנייה קלה ובנייה ירוקה אלו באלו ולקבל מבנה זול, יחסית, לבנייה מסורתית. יתרון חשוב נוסף נעוץ בעובדה שהתחזוקה השוטפת זולה משמעותית בשל היתרונות השונים הגלומים בשיטות בנייה אלו. אסור לשכוח גם את התרומה לאיכות הסביבה אשר חשיבותה אינה מוטלת בספק.