כמה עולה לבנות בית?

אין ספק, שמכל ההוצאות שאנחנו עושים במהלך החיים שלנו, הרי שבניית בית היא ההוצאה הגדולה ביותר שיש – אין הוצאה גדולה מזו. לשם כך הרי שאנחנו נדרשים לעשות חישובים מסוגים שונים, לפתוח תוכניות חסכון, לקחת משכנתה, וגם אחרי שנסיים את בניית הבית, עדיין אנחנו נצטרך להמשיך ולשלם עליו. אך בסופו של דבר, זה משתלם שכן יהיה לנו מקום לחיות בו, יהיה לנו נכס משלנו, נכס שיכול להוות ערובה כלכלית ולהעניק לנו ולילדינו סוג של ביטחון כלכלי.

 

במאמר זה אנחנו נסביר כמה עולה לבנות בית.
אך בשביל שנוכל לעשות זאת, עלינו לציין מספר דגשים שאמורים לעזור לנו להבין טוב יותר את התהליך אליו אנחנו נכנסים:

  1. הדגש הראשון הוא, אנחנו מתייחסים במאמר זה לבניית בית בעצמנו, כלומר, לא בית שאנחנו קונים מקבלן במבנה שהוא בונה ומוכר, אז המחיר שעלינו לשלם נקבע על ידו ורק אם אנחנו רוצים לבצע שינויים אזי שעלינו להתייחס אליהם.
  2. הדגש השני, אנחנו צריכים לקחת בחשבון שעלות בניית בית משתנה בהתאם לסוג המבנה, גודלו ועיצובו, סוג בעלי המקצוע איתם אנחנו מבקשים לעבוד, סוג המאפיינים שאמורים להכיל את הבית ועוד.
  3. אנחנו צריכים לזכור, אם אנחנו רוצים לבנות בית בצורה חכמה, עלינו לבנות את המפרט שלו מבעוד מועד, וכן אנחנו צריכים לבצע סקר שוק מקיף, הן של בעלי מקצוע והן של אלמנטים. רק כך נדע מה השוק מציע לנו וכמה זה יכול לעלות לנו.
  4. נקודה אחרונה, לשם בניית בית אנחנו צריכים אדריכלים שיהיו אחראים על התכנון, ניהול הפרויקט וכל מה שכרוך בבניית מבנה חדש. בין היתר, אדריכלים גם יספקו לנו את המפרט הטכני על בסיסו נעבוד.

 

אז כמה יעלה לנו לבנות בית חדש?

התשובה איננה חד משמעית. יש מקרים בהם עלות הבית תהיה X למ"ר ויש מקרים בהם העלות תהיה 2x  למ"ר.
השוני נובע הן מהשטח, מסוג המבנה, ממה שאנחנו מתכננים, מאופי העיצוב וכדומה. כל דבר קטן יכול להשפיע כך או אחרת על עלויות המבנה.

 

מה שכן המפרט שלנו יכלול את הפרטים הבאים:

  • העסקת בעלי מקצוע, החל מאדריכלים וכלה בחשמלאים, אינסטלטורים, קבלני שלד, קבלני בניין, וכדומה.
  • עלות השלד הבסיסית של המבנה, לכך יש להוסיף שאלות כמו האם הבית כולל מרתף, חנייה תת קרקעית, אופי היסודות של המבנה, מורכבות המבנה ועוד.
  • פיתוח שטח האתר כולל בור חפירה.
  • סוג הבלוקים ושאר החומרים בהם אנחנו משתמשים בזמן הבנייה.
  • עלויות גמר בנייה, כל הדברים שמתבצעים אחרי שאנחנו מסיימים לבנות את השלד ואת הבסיס של המבנה (מטבח, נגרות, מיזוג, דקורציה, אלומיניום, חשמל, אינסטלציה ועוד)

לכל זה, אנחנו צריכים גם להוסיף אגרות, עורכי דין, רישיונות, אישורי אכלוס, רישומים ועוד.
בסיכום הכללי, העלויות יכולות להגיע בקלות לסך של מיליוני שקלים על בניית בית בישראל.